ΑΡΧΙΚΗ :: Οδηγός αγοράς

Οδηγός αγοράς

Οι τέσσερις κόμποι και πως θα τη δέσετε

Υπάρχουν πολλοί είδη κόμπων, αλλά οι βασικοί είναι τέσσερις:

Four in hand: Πρόκειται για τον λεπτό κόμπο. Αυτός που ενδείκνυται για τις στενές γραβάτες, που έχουν επανέλθει στη μόδα λόγω… χίπστερ. Είναι δημοφιλής γιατί είναι ο πιο απλός και ο πιο…χαλαρός!

Half Windsor: O κλασικός κόμπος, που είναι συνδεδεμένος με την ιστορία της γραβάτας. Είναι πιο διακριτικός από την εξελιγμένη εκδοχή του, τον διπλό κόμπο. Είναι κομψός και τριγωνικός, ενώ καλό θα ήταν το ύφασμα να μην είναι «χοντρό». Καλό θα ήταν να τον κάνετε στα πουκάμισα που έχουν κανονικό γιακά.

Double Windsor: Ο χοντρός, διπλός κόμπος. Κάνει θραύση, ειδικά μετά τα 90’s. Δυναμικός και στιβαρός, «φωνάζει» πως απευθύνεται στους «ατσαλάκωτους» (αγαπημένος και του Νίκου Χατζηνικολάου). Για να «στέκεται» σωστά ο συγκεκριμένος κόμπος, θα πρέπει να επιλέξετε πουκάμισο με φαρδύ γιακά, καθώς και φαρδιά γραβάτα, με λεπτό ύφασμα. (Προσοχή! Ακριβώς κάτω από τον συγκεκριμένο κόμπο θα πρέπει να σχηματίζονται δύο «λακάκια»).

Pratt Knot ή Shelby: Ο πιο εξελιγμένος κόμπος, είναι πιο στρογγυλός από τον Double Windsor (που είναι αυστηρά τριγωνικός). Είναι ο πιο εύχρηστος κόμπος και ταιριάζει με πολλά υφάσματα ενώ δείχνει καλύτερος όταν η γραβάτα είναι φαρδιά.

Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις διαφορετικοί κόμποι γραβάτας

Four Hand

 

 

 

Half Windsor

 

Double Windsor

 

Pratt Knot